jul 10 2018

Lara wint met ruim 75% tijdens het EK jeugd de preliminary proef

Lara wist vandaag samen met Fariska (v. Vivaldi) de preliminary proef te winnen met maar liefst 75,615% tijdens het EK jeugd in Fontainebleau! Vandaag werd de eerste Children proef verreden tijdens het EK. Lara moest als eerste Nederlander van start vandaag. Ze had daarnaast ook nog is als startnummer, nummer 13. Blijkbaar brengt nummer 13 ons juist geluk in plaats van ongeluk!

 

De proef verliep erg goed, twee opvallende punten waren de fijne impuls en de mooie aanleuning. Lara begon erg sterk en zat tot het galop gedeelte zelfs op 78%. De score zakte iets tijdens de galoptour. Als we gaan zeuren, had het neusje tijdens de galoptour er iets meer uit gemogen. Al met al dus een super fijne rit voor Lara en Fariska!

 

Tot het einde bleef het erg spannend, aangezien de nummer één van de FEI ranking als laatste aan start kwam. We zijn dan ook erg trots dat Lara vandaag heeft gewonnen en tot het einde op nummer één is blijven staan. Dit is toch echt wel heel lekker beginnen! Op naar de rest van de week.

 

De andere Nederlandse meiden hebben ook prachtige resultaten neergezet. Sanne van der Pols werd 3e met 72.923% en Sanne Buijs 4e met 72.615%. Jammer genoeg had Lilli een fout in haar proef, maar behaalde alsnog een prachtige score boven de 70%!

 

Dominque van Equigeniek paardenfotografie ontzettend bedankt voor de prachtige foto’s die goed een sfeerbeeld geeft van deze mooie dag.

 

 

 

Share Post