jul 10 2018

Vai Bruntink wint met 3 paarden de Pavo cup voorselectie

Niet alleen in Frankrijk is er succes voor Stal 104, ook in Nederland. Vai Bruntink wist vandaag met maar liefst 3 paarden de voorselectie te winnen van de Pavo Cup tijdens de Centrale Keuring in Harich

Jappeloup (v. All at Once) won bij de 4 jarigen met 85 punten. Irabel (v. Charmeur) won bij de 5 jarigen met 83 punten en Halesta (v. Quadroneur) wist bij de 6 jarigen te winnen 84 punten. Deze drie paarden zien we dus terug tijdens de halve finale op woensdag 15 augustus in Ermelo. Vai Bruntink en Stal Laarakkers bedankt voor het geweldig voorstellen van onze paarden! En natuurlijk Anniek de Wit niet te vergeten voor de prachtige foto’s.

Horses.nl heeft leuke stukken geschreven over onze paarden:

‘Groot in beweging

“Niet de grootste van het gezelschap, maar in beweging maakt hij zich dat wel. Hij beweegt met heel veel techniek, heeft drie goede basisgangen en veel dressuuraanleg. Jappeloup is een heel compleet dressuurpaard. Het enige wat saai is, is onze cijferlijst want dat zijn allemaal 8,5-en”, zegt Van den Hoorn.

Irabel

Naast drie vierjarigen werden er twee vijfjarigen geselecteerd, waaronder met de hoogste punten de Charmeur-dochter Irabel elite IBOP-dres PROK (Charmeur uit Darabel elite IBOP-dres sport-dres pref PROK van Westpoint), eveneens van fokker Stal 104 en vakkundig voorgesteld door Vai Bruntink. “Dit is een mooie, opwaarts gebouwde merrie die nog iets royaler zou mogen stappen maar verder alleen maar 8,5-en scoorde. Ze beweegt met veel afdruk en souplesse, en laat zich heel goed rijden.” Deze NMK-merrie scoorde eerder in de IBOP al fantastisch met een totaal van 87,5 punten. Nu kwam ze uit op 83 punten.

Halesta

De beste van drie geselecteerde zesjarigen was de zeer elegante Halesta elite IBOP-dres PROK (Quadroneur uit Wendy van Weltart), opnieuw een toptalent van Stal 104. Eerder blonk ze al uit in de IBOP waarvoor ze 84,5 punten verdiende. “Een hele chique merrie met een geweldige draf, met daarin veel achterbeengebruik, kwaliteit en beentechniek. Daar hebben we haar een 9,5 voor kunnen geven. Ook heeft ze een goede lichtvoetige galop en laat ze zien over veel aanleg te beschikken”, aldus Gert van den Hoorn, die 84 toekende aan Halesta.’

Bron: https://www.horses.nl/fokkerij/pavo-voorselectie-drie-keer-winst-voor-vai-bruntink-en-stal-104/

 

 

 

Share Post